Voor ruiters die het comfort van hun paard belangrijk vinden en geen ‘winterstop’ willen inlassen, is de bodem van hun piste erg belangrijk. Een goede bodem voorkomt immers blessures en vermijdt korte of onderbroken sportcarrières. Equi-P wil deze ruiters een rijbodem aanbieden die altijd perfect ligt. Onze voorkeur? Een eb- en vloedysteem waarbij de vochtigheid van de piste automatisch geregeld wordt via een ondergronds systeem.

Waarom een eb- en vloedsysteem?

De perfecte bodem is niet te hard en afremmend, maar ook niet te zacht, waardoor ze de gewrichten en pezen van paarden optimaal ondersteunt. Essentieel hiervoor is een kwalitatief opgebouwde piste, met goed zand en met een goed systeem om de vochtigheidsgraad van het zand te controleren. Traditioneel hebben ruiters die kiezen voor een kwalitatieve piste de keuze tussen een piste met beregening of een piste met een eb- en vloedsysteem. Bij Equi-P zijn we al jarenlang gespecialiseerd in pistes met een eb- en vloedsysteem. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze pistes prijs-kwaliteit het meest aantrekkelijk zijn. 

Hoe werkt een eb- en vloedpiste?

Een eb- en vloedsysteem verschilt van een traditionele piste met beregening doordat de vochtigheid van de piste geregeld wordt door een ondergronds drainagesysteem: overtollig water wordt afgevoerd naar een waterput en doorheen de piste verspreid wanneer ze droog ligt. Tijdens extreem droge periodes kan de piste bevochtigd worden met grond- of leidingwater.

Onderdelen eb- en vloedpiste

Het unieke systeem van Equi-P

Eb- en vloedpistes zijn de laatste jaren in België enorm populair geworden. Toch is er een groot verschil in kwaliteit. Equi-P ontwikkelde een eigen systeem dat extreem robuust is en daardoor zorgt voor jarenlang pisteplezier.

  • Unieke High Density FPP folie (Equi-flex van 0,6mm) in één stuk met hoge mechanische trekkracht en waterdichtheid (i.t.t. Low Density LDPE of PVC folie).
  • Eigen eb- en vloedsysteem aangepast aan jouw piste met een groot debiet voor zowel watertoevoer als -afvoer.
  • Duurzaam en sterk drainagesysteem in combinatie met drainagezand met jarenlange beproefde samenstelling
  • Toplaag op maat van de wensen van de klant


Het vakmanschap en de kwalitatieve materialen van Equi-P zorgen ervoor dat uw piste een duurzame investering is waar u een leven lang van kan genieten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.